• Motorman-Outlet, want weggooien kan altijd nog !
  • Vandaag besteld voor 14.00, Vandaag verzonden !!

Recycle dozen en ander matriaal

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 15:18

Door de flinke groei van webwinkels is het aantal pakketzendingen in Nederland de afgelopen jaren enorm gestegen. De enorme toename in pakketzendingen heeft ook z’n weerslag op het milieu, en daarom kiezen wij voor hergebruikte dozen. In deze blog lees je over hoe wij dit aanpakken.

Dozen hergebruiken

Door dozen te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, kunnen we het milieu enorm ontlasten. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km aan brandstof voor vrachtwagens, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg. luchtverontreiniging. Maar wat is precies een hergebruikte doos? Dit kan een bestaande doos van een leverancier zijn, maar ook een doos uit een restpartij of een overproductie. Het is een doos die nog in een goede staat verkeert en daarom prima te hergebruiken is. Kortom, een duurzame oplossing voor het behoud van ons milieu. Wij gebruiken dozen die wij toegestuurd krijgen of kopen deze bij andere bedrijven. 

Zo zorgen wij ervoor dat de dozen gerecycled worden en zo een 2de leven krijgen.

Hergebruik opvul en verpakkingsmateriaal

Naast hergebruikte dozen, gebruiken wij als verpakking en opvulmateriaal gerecyclede papier. en versnipperd papier. Het is zeker niet de mooiste oplossing maar wij willen het milieu zo min mogelijk belasten. Bij sommige pakketten gebruiken wij ook schuim, luchtkussen of noppenfolie dit is allemaal rest materiaal van onze leveranciers en andere bedrijven. Dit wordt dus ook allemaal hergebruikt.

Voor ons een kleine moeite en beter voor het milieu!